..Drink Tips Inför Nyårsafton..
Här Kommer Lite goda och relativt lätta Drinkar att glänsa med på Nyårs Festen
Hoppas ni gillar detta:)
..Glöm inte att Kommentera..
Vanilla Fudge
Kall kaffedrink, serveras i kylt cocktailglas. Välj gärna Captain Morgan eftersom den har en vaniljton i smaken.
Ingredienser
3 cl Espresso, eller annat starkt kaffe
0,5 msk ljus sirap
3 cl mörk rom, gärna Captain Morgan
2 cl Likör, smörkola-, gärna De Kuyper Butterscotch Caramel Liqueur
1 msk grädde
& is
Dekoration
vit choklad
0,5 msk ljus sirap
3 cl mörk rom, gärna Captain Morgan
2 cl Likör, smörkola-, gärna De Kuyper Butterscotch Caramel Liqueur
1 msk grädde
& is
Dekoration
vit choklad
Tillagning
1. Häll det varma kaffet i ett stort glas/shaker. Tillsätt sirapen och rör om så att den löser sig.
2. Häll därefter ner spriten och grädden.
3. Skaka därefter med mycket is, sila ner i ett kylt cocktailglas och toppa med riven, vit choklad.
New Year’s Inferno (alkoholfri)
Festlig och glammig nyårsdrink som blir ännu lyxigare med vackert skivat päron som dekor. Använd ett highballglas.
Ingredienser
Päronsockerlag
1 st päron
1 krm oregano, färsk, (blad)
3 msk vatten
Drink
4 cl päronsockerlag
3 cl citron(er), saften av
5 cl äppeljuice, gärna Tropicana
5 st oregano, färsk, blad
is
sodavatten, att toppa med
krossad is, att toppa med
päron, i skivor, att toppa med
oregano, färsk, blad, att toppa med
Tillagning
1. Päronsockerlag: Skala och hacka päronet. Blanda med oregano, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Koka en stund och sila bort päron- och oreganoresterna. Låt svalna.
2. Blanda samman päronsockerlag, citronsaft, äppeljuice och oreganoblad med lite is i ett stort glas/shaker.
3. Skaka kraftigt i några sekunder och häll upp i ett highballglas, utan att sila bort bitarna. Toppa med sodavatten och krossad is.
4. Garnera med skivat päron och oreganoblad.
Bourbonsorten Wild Turkey Rye kommer från staden Frankfort i amerikanska delstaten Kentucky – därav drinknamnet. Gör succse..
Ingredienser
Kanelsockerlag
strösocker, 2/3
vatten, 1/3
10 st kanelstång/stänger
Saffranssockerlag
strösocker, 2/3
vatten, 1/3
1 gram saffran
Drink
5 cl Bourbon whiskey, gärna Wild Turkey Rye
2 cl kanelsockerlag
is
2 cl saffranssockerlag
3 droppe(ar) Angostura Bitter
1 st isbit(ar), stor (fyll en plastmugg till ungefär hälften med vatten och frys in)
apelsinskal, i remsa (till dekoration
Tillagning
1. Kanelsockerlag: Blanda ingredienserna i en kastrull, låt koka upp och därefter svalna.
2. Saffranssockerlag: Stöt saffran i en mortel och blanda med vatten och strösocker i en kastrull. Värm tills sockret har löst sig, sila bort saffransresterna och låt svalna.
3. Rör ut sprit och kanelsockerlag med iskuber i ett stort glas. Detta görs för att späda ut spriten och därmed sänka drinkens alkoholhalt.
4. Tillsätt saffranssockerlagen och angostura bitter under omrörning.
5. Lägg en stor isbit i ett whiskyglas och sila ner spritblandningen i glaset.
6. Gnid in glasets kanter med apelsinremsan. Rulla därefter ihop den och dekorera drinken med.
7. Drinken avnjutes med fördel med tesked på grund av sin styrka.
Ingredienser
Kanelsockerlag
strösocker, 2/3
vatten, 1/3
10 st kanelstång/stänger
Drink
0,5 st mandarin(er), i klyftor
3 cl citronsaft
3 cl kanelsockerlag
krossad is
tranbärsjuice, att toppa med
1 st kanelstång/stänger, att dekorera med
mandarinklyftor, att dekorera med
Tillagning
1. Kanelsockerlag: Blanda ingredienserna i en kastrull, låt koka upp och därefter svalna.
2. Muddla mandarinklyftorna och citronsaften i ett högt glas.
3. Tillsätt kanelsockerlagen, häll på krossad is och rör om med en lång sked. Toppa upp med tranbärsjuice.
4. Garnera med kanelstång och mandarinklyftor.
Päronsockerlag
1 st päron
1 krm oregano, färsk, (blad)
3 msk vatten
Drink
4 cl päronsockerlag
3 cl citron(er), saften av
5 cl äppeljuice, gärna Tropicana
5 st oregano, färsk, blad
is
sodavatten, att toppa med
krossad is, att toppa med
päron, i skivor, att toppa med
oregano, färsk, blad, att toppa med
Tillagning
1. Päronsockerlag: Skala och hacka päronet. Blanda med oregano, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Koka en stund och sila bort päron- och oreganoresterna. Låt svalna.
2. Blanda samman päronsockerlag, citronsaft, äppeljuice och oreganoblad med lite is i ett stort glas/shaker.
3. Skaka kraftigt i några sekunder och häll upp i ett highballglas, utan att sila bort bitarna. Toppa med sodavatten och krossad is.
4. Garnera med skivat päron och oreganoblad.
Frankfort Fashioned
Bourbonsorten Wild Turkey Rye kommer från staden Frankfort i amerikanska delstaten Kentucky – därav drinknamnet. Gör succse..
Ingredienser
Kanelsockerlag
strösocker, 2/3
vatten, 1/3
10 st kanelstång/stänger
Saffranssockerlag
strösocker, 2/3
vatten, 1/3
1 gram saffran
Drink
5 cl Bourbon whiskey, gärna Wild Turkey Rye
2 cl kanelsockerlag
is
2 cl saffranssockerlag
3 droppe(ar) Angostura Bitter
1 st isbit(ar), stor (fyll en plastmugg till ungefär hälften med vatten och frys in)
apelsinskal, i remsa (till dekoration
Tillagning
1. Kanelsockerlag: Blanda ingredienserna i en kastrull, låt koka upp och därefter svalna.
2. Saffranssockerlag: Stöt saffran i en mortel och blanda med vatten och strösocker i en kastrull. Värm tills sockret har löst sig, sila bort saffransresterna och låt svalna.
3. Rör ut sprit och kanelsockerlag med iskuber i ett stort glas. Detta görs för att späda ut spriten och därmed sänka drinkens alkoholhalt.
4. Tillsätt saffranssockerlagen och angostura bitter under omrörning.
5. Lägg en stor isbit i ett whiskyglas och sila ner spritblandningen i glaset.
6. Gnid in glasets kanter med apelsinremsan. Rulla därefter ihop den och dekorera drinken med.
7. Drinken avnjutes med fördel med tesked på grund av sin styrka.
Mandarin Punch (alkoholfri)
Tranbärsjuicen ger den här alkoholfria drinken en vacker och dramatisk färg.Ingredienser
Kanelsockerlag
strösocker, 2/3
vatten, 1/3
10 st kanelstång/stänger
Drink
0,5 st mandarin(er), i klyftor
3 cl citronsaft
3 cl kanelsockerlag
krossad is
tranbärsjuice, att toppa med
1 st kanelstång/stänger, att dekorera med
mandarinklyftor, att dekorera med
Tillagning
1. Kanelsockerlag: Blanda ingredienserna i en kastrull, låt koka upp och därefter svalna.
2. Muddla mandarinklyftorna och citronsaften i ett högt glas.
3. Tillsätt kanelsockerlagen, häll på krossad is och rör om med en lång sked. Toppa upp med tranbärsjuice.
4. Garnera med kanelstång och mandarinklyftor.
Kommentarer
Trackback